Jag hade sett receptet på Kinuskissas sidor och tänkt att det vill jag pröva på i sommar. Sedan glömde jag bort det hela. Tills vi blev bjuda på glassen som väninnan gjort själv. Då blev jag påmind och övertygad att jag ska göra själv. Redan samma kväll frös jag ner den själv gjorda glassen bestående av blåbär, hallon, jordgubbar, grädde och glukossirap.
Hemgjord blåbärsglass
500g färska blåbär (använde300g blåbär, 200 g hallon och jordgubbssås från plättkalaset)
1 dl glukossirap
2 dl vispgrädde
4 msk florsocker (inte alls nödvändigt, smaka av om det behövs, beror på bärens söthet)
1 msk vaniljsocker
Mosa bären med stavmixern och tillsätt glukossirapen. Vispa grädden med vaniljsockret och blanda ihop med mosade bären. Smaka av och tillsätt florsocker vid behov. Häll smeten i glassformar eller engångsmuggar och stick ner en glasspinne. Ställ i frysen. Glassen går bra att göra på vilka bär som helst. Också på djupfrysta som tinas upp, häll då bort en del av västkan som bildas.
Hela vår familj gillade denna glass. Mycket smak av bär. Den smälter dessutom mycket långsammare än butikens glass, mera tid för små människor att äta utan kladdkatastrof.
Ikväll svängde jag ihop en jordgubbsversion på glassen också. Hällde smeten i muffinsformer av papper och stack ner cakepops pinnar i brist på glasspinnar, får se hur det fungerar.
mm, så gott det verkar, kanske borde testa! 🙂 själv har jag bloggat om ett mega-enkelt banan-glass-recept som är betydligt godare än det kanske låter som, där det absolut inte behövs något tillsatt socker, ingen grädde heller. Receptet finns här ifall du är intresserad: http://marvelicious.blogg.se/2015/july/marias-enkla-och-halsosamma-banan-och-hallonglass.html#comment