Äppelkaka

Kalla det äppelkaka eller äppelpaj. Gott hur som helst. Använde samma recept som förra året. Nu ska det arkiveras här också.

äppelpaj och vaniljglass

125 g smör
1,5 dl socker
0,5 tsk vaniljpulver
0,5 tsk kanel
2 st ägg
2,5 dl mjöl
0,5 tsk bakpulver
2 msk mjöl

2-3 äpple (inhemska som inte är så stora)
1 msk socker
1 tsk kanel

Värm ugnen till 175°C. Smält smöret och låt svalna. Rör smöret med socker, vaniljpulver och kanel. Tillsätt ett ägg i taget och rör om mellan varje. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner detta i smeten blandat med mjölken. Häll i en smord 24 cm form. (Skala) och skär äpplena i tunna klyftor och stick ner dem i kakan. Strö socker och kanel över kakan. Grädda i 30-35 min. Servera med vaniljsås eller vaniljglass.

äppelkaka glass

sju månader

Aron fick ingen äppelkaka, majsbågarna smakade i kaffebordet.